Brambory s pórkem na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 1118.3 mg
- Vláknina 16304.2 mg
- Vitamín A 16304.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
-
2
Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
-
3
Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
-
4
Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.