Brambory s pórkem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 6.7 mg
  • Draslík 1118.3 mg
  • Vláknina 16304.2 mg
  • Vitamín A 16304.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.

  • 2

    Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.

  • 3

    Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Komentáře k receptu