Dětský guláš
Suroviny
- 300 g Hovězí libové
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 šálek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 569.3 mg
- Vláknina 4200.2 mg
- Vitamín A 4200.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme malé kostičky masa a restujeme. Stále podléváme.
-
2
Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit.
-
3
Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a tím guláš zahustíme.
-
4
Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.