Dětský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí libové
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 šálek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 569.3 mg
  • Vláknina 4200.2 mg
  • Vitamín A 4200.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme malé kostičky masa a restujeme. Stále podléváme.

  • 2

    Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit.

  • 3

    Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a tím guláš zahustíme.

  • 4

    Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.

Komentáře k receptu