Berlínská játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 600 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.46 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 452.5 mg
  • Draslík 555.2 mg
  • Vláknina 4127.8 mg
  • Vitamín A 4127.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách.

  • 3

    Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme z pánve, přilijeme zbylý olej a podusíme na něm oloupané, na plátky nakrájené jablko.

  • 4

    Játra upravíme na talíře a podáváme s cibulí a jablečnými plátky.

Komentáře k receptu