Berlínská játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 452.5 mg
- Draslík 555.2 mg
- Vláknina 4127.8 mg
- Vitamín A 4127.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra omyjeme, osušíme a posypeme směsí mouky, soli a pepře.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm osmažíme po obou stranách.
-
3
Na jiné pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a dozlatova osmahneme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme z pánve, přilijeme zbylý olej a podusíme na něm oloupané, na plátky nakrájené jablko.
-
4
Játra upravíme na talíře a podáváme s cibulí a jablečnými plátky.