Rebarbora ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 220.3 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrole ohřejeme vodu s červeným vínem a cukrem, přidáme rebarboru a povaříme asi 10 minut. Měkkou rebarboru vyjmeme a necháme na chladném místě.
-
3
Vývar z vína přecedíme a svaříme na polovinu množství. Zahustíme solamylem, přidáme k rebarboře a chladíme asi 2 hodiny.