Rebarbora ve víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Reveň (Rebarbora)
  • 130 g Cukr krupice
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 2250 mg
  • Vitamín A 2250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrole ohřejeme vodu s červeným vínem a cukrem, přidáme rebarboru a povaříme asi 10 minut. Měkkou rebarboru vyjmeme a necháme na chladném místě.

  • 3

    Vývar z vína přecedíme a svaříme na polovinu množství. Zahustíme solamylem, přidáme k rebarboře a chladíme asi 2 hodiny.

Komentáře k receptu