Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 414.2 mg
- Vláknina 2711.3 mg
- Vitamín A 2711.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté poklademe na plátky nakrájenou mrkví, kolečky kedlubny, sladkokyselé okurky a měkkého salámu. Závitky svineme, převážeme nití a opečeme na pánvi bez tuku.
-
2
Opečené závitky vyjmeme a dáme do kastrolu. Šťávu z pánve, kterou závitky pustily, odvaříme a poté ji přelijeme na maso, které pak dusíme do měkka.
-
3
Do šťávy pak vmícháme nasucho opraženou mouku, kterou zředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku.