Italské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 640 mg
- Vláknina 6634.3 mg
- Vitamín A 6634.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku.
-
2
Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut.