Grilované brambory s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 150 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 487.1 mg
  • Vláknina 6575.3 mg
  • Vitamín A 6575.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Brambory očistíme a nakrájíme na střední plátky. Plátky brambor skládáme na plech jeden vedle druhého. Potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme a posypeme špetkou tymiánu.

  • 2

    Pečeme v troubě s horním grilem asi 15 minut. V polovině pečení plátky obrátíme.

  • 3

    Do základní majonézy vmícháme citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru a lisovaný česnek. Lehce osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu