Puf berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1073 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 84 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 83.1 mg
- Draslík 34.7 mg
- Vláknina 5729.8 mg
- Vitamín A 5729.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky.
-
2
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout.
-
3
Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme.
-
4
Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji.