Berek s jogurtem a skopovou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 191 mg
- Vláknina 3219 mg
- Vitamín A 3219 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
-
2
Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm.
-
3
Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji.
-
4
Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C.