Berek s jogurtem a skopovou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Feferony
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Klobása skopová
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 3219 mg
  • Vitamín A 3219 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm.

  • 3

    Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji.

  • 4

    Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C.

Komentáře k receptu