Brambory s houbami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 26 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 352.8 mg
- Vláknina 5174.8 mg
- Vitamín A 5174.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.
-
2
Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.
-
3
Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.