Brambory s houbami na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 130 g Houby čerstvé
  • 450 g Brambory rané
  • 80 g Šalotka
  • 200 ml Víno červené
  • 85 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 352.8 mg
  • Vláknina 5174.8 mg
  • Vitamín A 5174.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.

  • 2

    Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.

  • 3

    Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu