Špenátový berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 17 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 5812.4 mg
- Vitamín A 5812.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka.
-
2
Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet.
-
3
Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme.
-
4
Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.