Karamelizované nové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 25 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 6.1 mg
- Vláknina 4635.8 mg
- Vitamín A 4635.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a zahříváme. Zakápneme citrónovou šťávou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
2
Nové brambory kartáčkem dobře očistíme a celé je vložíme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme 20 minut.
-
3
Scedíme přes sítko a překlopíme na pánev. Brambory dobře promícháme, aby se obalily v karamelu. Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti.
-
4
Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k pečeným masům.