Drůbeží berek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rýže dušená
  • 1000 g Kuře
  • 10 g Oříšky piniové
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 167.9 mg
  • Draslík 472 mg
  • Vláknina 5106 mg
  • Vitamín A 5106 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou rýži společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji na polovině připravené cibule.

  • 2

    Kuře uvaříme se zbylou pokrájenou cibulí v osolené vodě doměkka. Hrnek vzniklého kuřecího vývaru si schováme na později. Uvařené kuře obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Z mouky, jogurtu, 1 vejce a kypřicího prášku vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 dílů.

  • 4

    Připravené díly těsta vyválíme na tenké pláty. Jeden z nich dáme na tukem vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. Další dva pláty těsta pokrájíme na menší kusy a dáme na plát na plechu. Těsto potřeme 50 g másla, posypeme vařenou rýží a kuřecím masem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta. Okraje stiskneme k sobě.

  • 5

    Berek pokrájíme na větší kusy, zalijeme máslem a dáme na 30 minut péct na 175 °C. Poté vyndáme z trouby, přelijeme nachystaným kuřecím vývarem a necháme ještě 10 minut dopéct.

Komentáře k receptu