Grilovací marináda
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 1 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.9 mg
- Vláknina 10311 mg
- Vitamín A 10311 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a tabascem.
-
2
Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
-
3
Marináda je vhodná na steaky a žebírka. Maso v ní naložené několik hodin před grilováním bude křehké a dobře kořeněné.