Grilovací marináda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.9 mg
  • Vláknina 10311 mg
  • Vitamín A 10311 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a tabascem.

  • 2

    Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Marináda je vhodná na steaky a žebírka. Maso v ní naložené několik hodin před grilováním bude křehké a dobře kořeněné.

Komentáře k receptu