Omáčka Pizzaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 352.1 mg
- Vláknina 4340.5 mg
- Vitamín A 4340.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
-
2
Sterilovaná rajčata rozmačkáme vidličkou a vložíme do kastrolu spolu s rajčatovým protlakem, nasekanými bylinkami a kořením. Necháme vzkypět a vaříme asi 30 minut bez pokličky.
-
3
Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a dochutíme ji solí a pepřem.