Studená frankfurtská omáčka s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zakysaná smetana
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Kerblík
  • 50 g Šťovík
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 376.5 mg
  • Draslík 935.7 mg
  • Vláknina 4088 mg
  • Vitamín A 4088 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Žloutek smícháme se smetanou, po kapkách přiléváme olej a nakonec přidáme hořčici, citronovou šťávu, ocet a sůl.

  • 3

    Do omáčky vmícháme nasekaná vejce a omyté, nasekané bylinky.

Komentáře k receptu