Studená frankfurtská omáčka s bylinkami
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Kerblík
- 50 g Šťovík
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 376.5 mg
- Draslík 935.7 mg
- Vláknina 4088 mg
- Vitamín A 4088 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nadrobno nasekáme.
-
2
Žloutek smícháme se smetanou, po kapkách přiléváme olej a nakonec přidáme hořčici, citronovou šťávu, ocet a sůl.
-
3
Do omáčky vmícháme nasekaná vejce a omyté, nasekané bylinky.