Česneková omáčka s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 78 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 288.6 mg
- Vláknina 315 mg
- Vitamín A 315 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek a ančovičky rozmačkáme na pastu, do které vmícháme část olivového oleje.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a pastu v něm prohřejeme. Podlijeme zbylým olejem a podáváme.
-
3
Omáčka je vhodná ke grilovaným rybám nebo k masu. Můžeme ji podávat i s čerstvou zeleninou.