Česneková omáčka s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Olej olivový
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 288.6 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek a ančovičky rozmačkáme na pastu, do které vmícháme část olivového oleje.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a pastu v něm prohřejeme. Podlijeme zbylým olejem a podáváme.

  • 3

    Omáčka je vhodná ke grilovaným rybám nebo k masu. Můžeme ji podávat i s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu