Hovězí vývar se sýrovým strouháním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 136.9 mg
  • Draslík 294.9 mg
  • Vláknina 2439.8 mg
  • Vitamín A 2439.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hrubé mouky, nastrouhaného sýru, vajec, soli a pepře vypracujeme tužší těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle a necháme na utěrce asi 30 minut proschnout.

  • 2

    Strouhání vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, scedíme a podáváme v horkém hovězím vývaru.

Komentáře k receptu