Sendvičová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 990 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 248.2 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle z předchozího dne nakrájíme na 8 silnějších plátků, vložíme je do vyhřáté trouby a mírně opečeme.
-
2
Sýr nakrájíme na stejné plátky jako žemle.
-
3
Do zapékacích mističek střídavě vrstvíme plátky žemlí a sýr.
-
4
Vývar přivedeme k varu, ochutíme sherry a zalijeme jím žemlovou směs.
-
5
Mističky vložíme do středně vyhřáté trouby a směs krátce zapečeme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.