Sendvičová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 990 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 248.2 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle z předchozího dne nakrájíme na 8 silnějších plátků, vložíme je do vyhřáté trouby a mírně opečeme.

  • 2

    Sýr nakrájíme na stejné plátky jako žemle.

  • 3

    Do zapékacích mističek střídavě vrstvíme plátky žemlí a sýr.

  • 4

    Vývar přivedeme k varu, ochutíme sherry a zalijeme jím žemlovou směs.

  • 5

    Mističky vložíme do středně vyhřáté trouby a směs krátce zapečeme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu