Zelný nákyp s těstovinami a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Zelí kysané
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Šunka dušená
  • 500 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 494.5 mg
  • Vláknina 8849.8 mg
  • Vitamín A 8849.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.

  • 3

    Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.

  • 4

    Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Komentáře k receptu