Krevetový koktejl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Ananas
  • 70 g Mozzarella
  • 125 ml Majonéza
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 211.5 mg
  • Vláknina 6063.3 mg
  • Vitamín A 6063.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme.

  • 2

    Pokud použijeme malé krevetky, necháme je celé. Pokud použijeme větší, nakrájíme je na menší kousky.

  • 3

    Do misky ke krevetám přidáme kousky nakrájeného kompotovaného ananasu, majonézu, kečup a bílé víno. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme vychladit.

  • 4

    Připravíme sýrové toustíky. Bílý toustový chléb překrojíme nejprve na dva a pak na čtyři trojúhelníky, ty naskládáme na plech, posypeme nastrouhanou mozzarellou a pečeme v troubě cca 3 minuty, až se sýr rozteče.

  • 5

    Koktejl podáváme ve skleničkách nebo miskách, ozdobený listem zeleného salátu, proužkem červené papriky a trojúhelníčkem citronu. Přidáme teplý sýrový toustík.

Komentáře k receptu