Krevetový koktejl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 211.5 mg
- Vláknina 6063.3 mg
- Vitamín A 6063.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme.
-
2
Pokud použijeme malé krevetky, necháme je celé. Pokud použijeme větší, nakrájíme je na menší kousky.
-
3
Do misky ke krevetám přidáme kousky nakrájeného kompotovaného ananasu, majonézu, kečup a bílé víno. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dáme vychladit.
-
4
Připravíme sýrové toustíky. Bílý toustový chléb překrojíme nejprve na dva a pak na čtyři trojúhelníky, ty naskládáme na plech, posypeme nastrouhanou mozzarellou a pečeme v troubě cca 3 minuty, až se sýr rozteče.
-
5
Koktejl podáváme ve skleničkách nebo miskách, ozdobený listem zeleného salátu, proužkem červené papriky a trojúhelníčkem citronu. Přidáme teplý sýrový toustík.