Zelné lokše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 15 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 351.9 mg
- Vláknina 17980 mg
- Vitamín A 17980 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí nadrobno nakrouháme. Přidáme mouku, sůl, vodu a vypracujeme tužší těsto.
-
2
Těsto rozdělíme na kousky a ty rozválíme na placky. Pečeme je nasucho po obou stranách na teflonové pánvi.
-
3
Upečené lokše potřeme česnekem a rozpuštěným sádlem.