Tofu po japonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1073 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 792 mg
- Vláknina 14800 mg
- Vitamín A 14800 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostky a necháme asi 12 hodin namočené ve vývaru.
-
2
Očištěnou, nakrájenou brokolici podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené žampiony a scezené tofu a vše krátce podusíme. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Vhodnou přílohou je rýže.