Sladký rýžový nákyp s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 232.4 mg
  • Draslík 166 mg
  • Vláknina 2877 mg
  • Vitamín A 2877 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 223.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, cukru a spařené rýže uvaříme kaši a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom kaši přendáme do máslem vymazané zapékací mísy a potřeme ji marmeládou.

  • 3

    Tvaroh ušleháme s vanilkovým cukrem, žloutky a rozinkami. Vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs naneseme na marmeládu.

  • 4

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu