Kuřecí polévka s rýží Florentino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Voda pitná
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 180.5 mg
  • Vláknina 2583.6 mg
  • Vitamín A 2583.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propereme, spaříme horkou vodou a uvaříme ve 250 ml osolené vody.

  • 2

    Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme špenát a necháme za občasného míchání podusit. Přidáme vývar a vařené kuřecí maso a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme vařenou rýži a necháme asi 5 minut prohřát. Zakapeme několika kapkami madeiry a okořeníme mletým pepřem, muškátovým oříškem a osolíme.

  • 4

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu