Jablkovo-bramborové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mák mletý
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 959 mg
  • Vláknina 27798.5 mg
  • Vitamín A 27798.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu