Jablkovo-bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 38 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 85.6 mg
- Draslík 959 mg
- Vláknina 27798.5 mg
- Vitamín A 27798.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
-
3
Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.