Brambory zapečené se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Anglická slanina
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Mozzarella
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Česnek sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 577.1 mg
  • Vláknina 5261 mg
  • Vitamín A 5261 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory budeme vařit i se slupkou, proto je dobře omyjeme, nejlépe kartáčkem na zeleninu.

  • 2

    Vaříme ve slaném nálevu jen 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Nakrájíme na větší kousky a dáme do zapékací misky, přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným česnekem. Nakonec zasypeme strouhanou mozzarellou.

  • 3

    Rozehřejeme troubu na 150°C a pečeme 10-15 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne. Servírujeme v zapékací misce ozdobené čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu