Sváteční ovesná buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Datle
  • 10 g Kakao - prášek
  • 50 g Mandle
  • 50 g Meruňky sušené
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 40 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 125 g Ovesné vločky
  • 420 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sirup citronový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kardamom
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 293.1 mg
  • Vláknina 8422.8 mg
  • Vitamín A 8422.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut.

  • 2

    Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh.

  • 3

    Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků.

  • 4

    Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut.

  • 5

    Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort.

Komentáře k receptu