Sváteční ovesná buchta
Suroviny
- 50 g Datle
- 10 g Kakao - prášek
- 50 g Mandle
- 50 g Meruňky sušené
- 50 g Ořechy vlašské
- 40 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 125 g Ovesné vločky
- 420 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Sirup citronový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kardamom
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 293.1 mg
- Vláknina 8422.8 mg
- Vitamín A 8422.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut.
-
2
Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh.
-
3
Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků.
-
4
Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut.
-
5
Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort.