Kapr na pivu s křenem
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 50 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 792.7 mg
- Vláknina 2456.8 mg
- Vitamín A 2456.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku nastrouháme do misky a zalijeme pivem.
-
2
Připravené porce kapra zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V pivu namočený chléb rozmělníme na kaši a vlijeme do pánve. Rozmícháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvíli povaříme a nalijeme na kapra.
-
3
Porce kapra upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným křenem.
-
4
Podáváme s různě upravenými bramborami.