Ovesný koláč s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 45 g Mouka ovesná
  • 200 g Strouhanka
  • 200 g Meruňky
  • 50 g Kokos sušený
  • 200 g Švestky
  • 200 g Ovesné vločky
  • 150 g Borůvky
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sirup citronový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 204.3 mg
  • Vláknina 7981 mg
  • Vitamín A 7981 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme ovesné vločky spolu se sušeným ovesným mlékem. Ochutíme 1 lžičkou skořice. Směs zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat.

  • 2

    Po vychladnutí přilijeme olej, med a zakápneme citronovým sirupem. Těsto dobře zpracujeme vařečkou nebo rukou. Vyklopíme na pomoučený vál, posypeme ovesnou moukou a rukama zapracováváme mouku do těsta. Hotové těsto rozpůlíme a vyválíme 2 placky.

  • 3

    Každou placku pokládáme na samostatný plech, který jsme si vystlali papírem na pečení.

  • 4

    Posypeme kukuřičnou strouhankou, poklademe ovoce a a znovu posypeme kukuřičnou strouhankou. Před pečením ještě přidáme strouhaný kokos.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 60 minut.

  • 6

    Podáváme vychladlé jako moučník.

Komentáře k receptu