Makrely v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 61 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 266.8 mg
- Draslík 22 mg
- Vláknina 573 mg
- Vitamín A 573 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku.
-
3
Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou.
-
4
Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou.