Nákyp z rýže natural

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 60 g Sirup oříškový
  • 100 ml Mléko sójové
  • 0.5 kávová lžička Sirup citronový
  • 15 ks Meruňky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 416.8 mg
  • Vláknina 8614.9 mg
  • Vitamín A 8614.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.

  • 2

    Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.

  • 3

    Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.

  • 4

    Nákyp podáváme teplý.

Komentáře k receptu