Nákyp z rýže natural
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 5 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 416.8 mg
- Vláknina 8614.9 mg
- Vitamín A 8614.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.
-
2
Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.
-
3
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.
-
4
Nákyp podáváme teplý.