Mramorovaná bábovka s tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 146.2 mg
- Vláknina 1747.2 mg
- Vitamín A 1747.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky
-
2
a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.
-
3
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
-
5
Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.