Makové košíčky
Suroviny
- 50 g Mouka sójová odtučněná
- 200 g Ořechy vlašské
- 70 g Mák mletý
- 200 g Mouka špaldová
- 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 50 g Olej olivový extra panenský
- 220 ml Mléko sójové
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Pomerančová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 23 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 150.3 mg
- Vláknina 7408.2 mg
- Vitamín A 7408.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.
-
2
Mezitím si připravíme náplň.
-
3
Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.
-
4
Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.
-
5
Podáváme vychladlé jako moučník.
-
6