Krupičná helva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1275 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 63 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 239.5 mg
- Vláknina 7900 mg
- Vitamín A 7900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát.
-
2
Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi.