Doktorova šunka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Šunka dušená
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.35 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 114.3 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 1784 mg
  • Vitamín A 1784 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na plátky - ty pak z obou stran lehce opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, kterou zředíme bílým vínem, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr - vše cca 15 minut povaříme.

  • 3

    Nakonec zjemníme smetanou a případně dokořeníme solí, pepřem a zahustíme moukou.

  • 4

    Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu