Koláč s uzeným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 100 g Créme fraiche
  • 230 g Pstruh uzený
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Sirup zázvorový
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 310.3 mg
  • Draslík 323.9 mg
  • Vláknina 7496.5 mg
  • Vitamín A 7496.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli opékáme 8-10 minut na mírném ohni v pánvi s rozehřátým máslem, pánev odstavíme, vmícháme zelený pepř, zázvorový sirup, zázvor a pstruha.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, prsty zapracujeme máslo, přidáme 2 lžíce studené vody, žloutek, vypracujeme tuhé těsto, krátce prohněteme a zabalené do potravinářské folie dáme na půl hodiny do ledničky odpočinout.

  • 3

    Potom ho rozválíme na tenkou placku, vyložíme jím formu na koláč o průměru 23 cm, několikrát propíchneme, zakryjeme alobalem nebo pečícím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Odstraníme zátěž i alobal a těsto pečeme ještě 10 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme mírně vychladnout, teplotu v troubě snížíme na 180 °C a na upečené těsto naneseme směs s pstruhem.

  • 4

    Smícháme žloutky, creme fraiche, petrželku, smetanu ke šlehání, pažitku, sůl a pepř a rozetřeme na směs s pstruhem. Potom dalších 35-40 minut pečeme dozlatova.

  • 5

    Před podáváním necháme mírně vychladnout. Porce doplníme míchaným salátem nebo dušenou zeleninou a ozdobíme klínkem citronu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu