Grilovaná holoubata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 288 mg
- Draslík 756.6 mg
- Vláknina 1687.3 mg
- Vitamín A 1687.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru.
-
2
Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, tymián a přilijeme červené víno. Marinádou potřeme připravená holoubata, vložíme je na rošt a podložíme pekáčem. Opékáme asi 25 minut a během pečení maso obracíme a potíráme marinádou.