Helva z Bursy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Pistácie
  • 200 g Cukr krupice
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 130.2 mg
  • Vláknina 4730.5 mg
  • Vitamín A 4730.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pistácie osmahneme na másle, přidáme mouku a osmažíme do zrůžovění.

  • 2

    Cukr rozpustíme v horké vodě a postupně přiléváme k mouce, vše dobře promícháme a necháme přiklopené povařit 10 minut.

  • 3

    Servírujeme teplé, sypané skořicí a pistáciemi.

Komentáře k receptu