Helva z Bursy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 130.2 mg
- Vláknina 4730.5 mg
- Vitamín A 4730.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pistácie osmahneme na másle, přidáme mouku a osmažíme do zrůžovění.
-
2
Cukr rozpustíme v horké vodě a postupně přiléváme k mouce, vše dobře promícháme a necháme přiklopené povařit 10 minut.
-
3
Servírujeme teplé, sypané skořicí a pistáciemi.