Křepelky na portském víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno portské
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Křepelka
  • 4 ks Vinné listy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 697.3 mg
  • Vláknina 22039.8 mg
  • Vitamín A 22039.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a vinný list. Převážeme nití.

  • 2

    Připravené křepelky opečeme po všech stranách na 40 g másla dozlatova. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme portské víno a pod pokličkou pečeme 15-20 minut.

  • 3

    Křepelky vyjmeme, přilijeme vývar a vaříme do částečného zhoustnutí. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a zašleháme do omáčky - už nevaříme.

Komentáře k receptu