Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem
Suroviny
- 1000 g Krůtí maso
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 9 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 150.7 mg
- Draslík 838.2 mg
- Vláknina 1239.3 mg
- Vitamín A 1239.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme srdíčka a 2 minuty je opékáme. Potom přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a po dalších 2 minutách vmícháme rajčatový protlak. Vše zalijeme marsalou a pod pokličkou zvolna vaříme 7-8 minut doměkka. Teprve potom maso osolíme a opepříme. Těsně před ukončením varu vmícháme do pokrmu omytou, na plátky nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.
-
3
Srdíčka s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.