Kokosový koláč s tofu a ovocem
Suroviny
- 250 g Mouka špaldová
- 40 g Kokos sušený
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 60 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 50 g Solamyl
- 150 g Rybíz červený
- 350 g Sýr sójový - Tofu
- 150 ml Mléko sójové
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 232.1 mg
- Vláknina 6260 mg
- Vitamín A 6260 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové mléko, přilijeme olej a zakápneme citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a necháme 40 minut odležet.
-
2
Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu a 2 lžíce medu. Přisypeme sušené mléko a Solamyl. Zakápneme citónovou šťávou a důkladně rozmixujeme.
-
3
Plech vyložíme papírem na pečení a předehřejeme troubu.
-
4
Na pomoučeném vále rozválíme odpočaté těsto do velikosti plechu. Dáme na plech, z mixéru na těsto vyklopíme náplň a rozetřeme po celé ploše. Posypeme omytým rybízem a pečeme při mírných teplotách 50 minut.
-
5
Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.