Revani
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 37.4 mg
- Draslík 1.3 mg
- Vláknina 1036.5 mg
- Vitamín A 1036.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
8 žloutků, 100 g cukru a citrónovou kůru šleháme cca 5 minut. Poté osolíme a šleháme do zbělení. K ušlehaným žloutkům postupně přisypeme mouku a krupičku, vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a sníh z 8 bílků.
-
2
Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a dáme péct na 40 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
-
3
300 g cukru svaříme s 300 ml vody až do úplného rozpuštění. Vzniklý nálev necháme 10 minut zprudka vařit.
-
4
Vzniklým sirupem polijeme vychladlé upečené těsto.
-
5
Servírujeme vychladlé, zdobené šlehačkou.