Sladkost z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 286.9 mg
- Vláknina 9620 mg
- Vitamín A 9620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců a stopek.
-
2
Naskládáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, cukr a pozvolna vaříme ještě 15 minut.
-
3
Podáváme vychlazené, zdobené šlehačkou.