Plněné vinné listy v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 53 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 377.7 mg
- Vláknina 22395 mg
- Vitamín A 22395 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
-
3
K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
-
4
Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
-
5
Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.