Krevetový salát s brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Feferony
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 361.6 mg
- Vláknina 4505.3 mg
- Vitamín A 4505.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou.
-
2
Feferonku nasekáme, smícháme s omytými krevetami a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Ze zakysané smetany, vinného octa, olivového oleje, soli a pepře umícháme zálivku.
-
4
Povařenou brokolici spolu s krevetami upravíme na mísu a pokapeme zálivkou.
-
5
Sálat ozdobíme natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci a cherry rajčátky.