Krevetový salát s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Feferony
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 361.6 mg
  • Vláknina 4505.3 mg
  • Vitamín A 4505.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Feferonku nasekáme, smícháme s omytými krevetami a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Ze zakysané smetany, vinného octa, olivového oleje, soli a pepře umícháme zálivku.

  • 4

    Povařenou brokolici spolu s krevetami upravíme na mísu a pokapeme zálivkou.

  • 5

    Sálat ozdobíme natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci a cherry rajčátky.

Komentáře k receptu