Kakaové pohankové řezy
Suroviny
- 20 g Kakao - prášek
- 65 g Mandle
- 130 g Meruňky
- 200 g Pohanka
- 80 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
- 600 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Badyán
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Mléko odtučněné sušené
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 234.7 mg
- Vláknina 9005.2 mg
- Vitamín A 9005.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku - lámanku vsypeme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít 35 - 40 minut.
-
2
Uvařenou pohanku vložíme do mísy, vmícháme sušené mléko, přimícháme kakao, med a olej. Meruňky nakrájíme na drobné kousky, zamícháme do těsta, přisypeme skořici, fenykl, mleté nové koření, kardamom, mletý badyán a mletý hřebíček. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do těsta, z bílků vyšleháme sníh a ten posléze opatrně vmícháme do těsta také.
-
3
Na plech vyložený papírem na pečení vlijeme těsto, rozetřeme po celé šířce plechu a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Pečeme při mírné teplotě 60 minut.
-
4
Vychladlý koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.