Jáhlové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109.3 mg
- Vláknina 5657.1 mg
- Vitamín A 5657.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.
-
2
Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.
-
3
Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.
-
4
Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.