Plněné papriky v olivovém oleji
Suroviny
- 30 g Cibule
- 250 g Rýže loupaná
- 6 g Petržel - nať
- 6 g Kopr čerstvý
- 10 g Oříšky piniové
- 6 g Máta
- 200 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Citrony
- 8 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 52 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 12514.4 mg
- Vitamín A 12514.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 203.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně pokrájenou cibuli společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji, přidáme propláchnutou rýži. Lehce osmahneme, poté zalijeme horkou vodou a vaříme do vstřebání veškeré vody.
-
2
Do uvařené rýže vmícháme všechno koření, sůl, pepř, nasekané bylinky a citrónovou šťávu.
-
3
Paprikám seřízneme vršky, vydlabeme semena, dobře je omyjeme, naplníme směsí z rýže a přiklopíme seříznutými vršky. Plněné papriky vyskládáme do hrnce, osolíme, ocukrujeme, přidáme šťávu z citrónu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka.
-
4
Hotové paprikové lusky podáváme s dílky citrónu.