Bramborové lupínky kořeněné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.5 mg
- Vláknina 5664.8 mg
- Vitamín A 5664.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud máme možnost, použijeme elektrický kráječ, potom budou velmi tenké.
-
2
Vysušíme je papírovými utěrkami.
-
3
V pánvi rozehřejeme větší množství oleje, přidáme do něj sůl, chilli koření, minutu restujeme.
-
4
Olej rozpálíme, vhodíme do něj lupínky brambor, smažíme, dokud se nezačnou kraje ohýbat, poté pánev stáhneme z ohně a z lupínků vysušíme olej papírovými utěrkami.
-
5
Brambory rozložíme na plech, osolíme, opepříme, vložíme na dalších deset minut pod rozpálený gril. Často je obracíme a sledujeme, aby se nepřipálily.
-
6
Servírujeme s tatarskou omáčkou.